LOKACIJA

Naš sadašnji projekat je stambeni kompleks u naselju Dubrava, brdašcu koje se nalazi u reonu Dobra Voda, između poznatih turističkih mjesta Veliki pijesak i Utjeha.

Dobra Voda je najveće vikend naselje u južnom dijelu crnogorskog primorja i ima nekoliko hiljada stalnih stanovnika. Nalazi se u barskoj opštini, južno od Bara, na putu prema Ulcinju, na udaljenosti 8 km od Bara, od Ulcinja 16 km, od Budve 46 km, a od Podgorice, glavnog grada Crne Gore-61 km. Najbliži aerodrom je podgorički aerodrom na 50 km, aerodrom u Tivtu je na 60 km od ovog naselja, a do aerodroma u Dubrovniku putuje se 94 km.


Ovo mjesto, kako mu samo ime kaže, karakteristično je po čistoj morskoj vodi, priroda koja ga okružuje predstavlja pravu oazu maslinjaka i agruma. Takođe, Dobru Vodu okružuju sa jedne strane more, a sa druge planine, pa se spajanjem planinskog i morskog vazduha dobija izuzetna klima, koja veoma pogodno djeluje na osobe sa oboljenjima disajnih puteva i na srčane bolesnike. Klimu u Dobroj Vodi karakterišu i 272 sunčana dana u toku godine. Zbog svoje povoljne klime smatra se vazdušnom banjom. Najtopliji mjesec u godini je jul, sa sa dnevnim temperature od preko 30℃, a najhladniji januar sa prosječnom temperaturom 10℃. Ljetnja sezona počinje sredinom maja i traje sve do sredine oktobra, kada je more i najtoplije sa temperaturom do 26℃.

Dubrava, Bar